Project Description

NEXT STEP IN DEVELOPMENT!

NEXT STEP IN DEVELOPMENT!

POSTHOEK DEURNE

De naam verklapt de locatie al; de locatie van het postkantoor te Deurne. Een bedrijfslocatie die dienst heeft gedaan van 1969 tot aan 2012 als postsorteercentrum voor PostNL. Vanaf de sluiting in 2012 staat het pand al leeg en maakt het een vervallen indruk door vernielingen en aangebrachte graffiti. Na 8 jaren van leegstand is het dan ook de hoogte tijd dat deze centrumlocatie met een perceeoppervlakte van 1.264 m2 snel en zorgvuldig wordt omgeturnd naar een woningbouwlocatie, passend in de omgeving.

De uitdaging van de locatie is om een goede aansluiting te vinden bij de verschillende bebouwingshoogtes in de omgeving. Zo is het naastgelegen appartementencomplex met winkels 4 bouwlagen hoog, zijn er aangrezend grondgebonden woningen gesitueerd en is het gelegen recht tegenover het Cultuurcentrum Martien van Doorne. En daarbij moet het ook een eyecatcher worden vanaf de Hogeweg.

Het plan voorziet in 26 driekamerappartementen welke eenieder voldoen aan de criteria van Woonkeur. Derhalve uitmate geschikt voor de oudere doelgroep. Het compacte bouwvolume toont zich passend naar alle zijden in de omgeving, mede door de gelaagdheid en transparante gevels richting de grotere openbare ruimten. De uitgesproken entree aan het nieuwe park, de meer gesloten gevels aan de entreezijde van de parkeergarage en expeditie van het naastliggende winkelcentrum tot en met de fraaie dak opbouw met luifels op de bovenste laag met zicht op het park. Een eigentijdse oplossing die zich feilloos voegt in haar omgeving.

KERNWAARDE PROJECT

Ontwikkeling: Sloop – nieuwbouw
Locatie: Rand van centrum, Deurne
Bestemming oud: Postsorteercentrum PostNL
Bestemming nieuw: Wooncomplex
Omvang: 26 appartementen van ca. 80m2
Uitdagingen: Woonkeur, positionering gebouw
Status: In ontwikkeling

POSTHOEK DEURNE

De naam verklapt de locatie al; de locatie van het postkantoor te Deurne. Een bedrijfslocatie die dienst heeft gedaan van 1969 tot aan 2012 als postsorteercentrum voor PostNL. Vanaf de sluiting in 2012 staat het pand al leeg en maakt het een vervallen indruk door vernielingen en aangebrachte graffiti. Na 8 jaren van leegstand is het dan ook de hoogte tijd dat deze centrumlocatie met een perceeoppervlakte van 1.264 m2 snel en zorgvuldig wordt omgeturnd naar een woningbouwlocatie, passend in de omgeving.

De uitdaging van de locatie is om een goede aansluiting te vinden bij de verschillende bebouwingshoogtes in de omgeving. Zo is het naastgelegen appartementencomplex met winkels 4 bouwlagen hoog, zijn er aangrezend grondgebonden woningen gesitueerd en is het gelegen recht tegenover het Cultuurcentrum Martien van Doorne. En daarbij moet het ook een eyecatcher worden vanaf de Hogeweg.

Het plan voorziet in 26 driekamerappartementen welke eenieder voldoen aan de criteria van Woonkeur. Derhalve uitmate geschikt voor de oudere doelgroep. Het compacte bouwvolume toont zich passend naar alle zijden in de omgeving, mede door de gelaagdheid en transparante gevels richting de grotere openbare ruimten. De uitgesproken entree aan het nieuwe park, de meer gesloten gevels aan de entreezijde van de parkeergarage en expeditie van het naastliggende winkelcentrum tot en met de fraaie dak opbouw met luifels op de bovenste laag met zicht op het park. Een eigentijdse oplossing die zich feilloos voegt in haar omgeving.

KERNWAARDE PROJECT

Ontwikkeling: Sloop – nieuwbouw
Locatie: Rand van centrum, Deurne
Bestemming oud: Postsorteercentrum PostNL
Bestemming nieuw: Wooncomplex
Omvang: 26 appartementen van ca. 80m2
Uitdagingen: Woonkeur, positionering gebouw
Status: In ontwikkeling

POSTHOEK DEURNE

De naam verklapt de locatie al; de locatie van het postkantoor te Deurne. Een bedrijfslocatie die dienst heeft gedaan van 1969 tot aan 2012 als postsorteercentrum voor PostNL. Vanaf de sluiting in 2012 staat het pand al leeg en maakt het een vervallen indruk door vernielingen en aangebrachte graffiti. Na 8 jaren van leegstand is het dan ook de hoogte tijd dat deze centrumlocatie met een perceeoppervlakte van 1.264 m2 snel en zorgvuldig wordt omgeturnd naar een woningbouwlocatie, passend in de omgeving.

De uitdaging van de locatie is om een goede aansluiting te vinden bij de verschillende bebouwingshoogtes in de omgeving. Zo is het naastgelegen appartementencomplex met winkels 4 bouwlagen hoog, zijn er aangrezend grondgebonden woningen gesitueerd en is het gelegen recht tegenover het Cultuurcentrum Martien van Doorne. En daarbij moet het ook een eyecatcher worden vanaf de Hogeweg.

Het plan voorziet in 26 driekamerappartementen welke eenieder voldoen aan de criteria van Woonkeur. Derhalve uitmate geschikt voor de oudere doelgroep. Het compacte bouwvolume toont zich passend naar alle zijden in de omgeving, mede door de gelaagdheid en transparante gevels richting de grotere openbare ruimten. De uitgesproken entree aan het nieuwe park, de meer gesloten gevels aan de entreezijde van de parkeergarage en expeditie van het naastliggende winkelcentrum tot en met de fraaie dak opbouw met luifels op de bovenste laag met zicht op het park. Een eigentijdse oplossing die zich feilloos voegt in haar omgeving.

KERNWAARDE PROJECT

Ontwikkeling: Sloop – nieuwbouw
Locatie: Rand van centrum, Deurne
Bestemming oud: Postsorteercentrum PostNL
Bestemming nieuw: Wooncomplex
Omvang: 26 appartementen van ca. 80m2
Uitdagingen: Woonkeur, positionering gebouw
Status: In ontwikkeling

INVEST IN OPPORUNITIES