Project Description

NEXT STEP IN DEVELOPMENT!

NEXT STEP IN DEVELOPMENT!

AALSTERWEG EINDHOVEN

Het gebouw is in 1975 gerealiseerd in opdracht van Metaal Compagnie Brabant (MCB) om dienst te doen als hun hoofdkantoor. In 1987 verhuisde MCB naar Valkenswaard en werd het gebouw inclusief bijbehorende opstallen doorverkocht aan Galvano. Toen ook Galvano het pand verliet in 2006 kwam het leeg te staan. Door de moeizame weder verhuurbaarheid, verouderde staat en het structurele tekort aan betaalbare woonruimte heeft Next Development in 2016 het gebouw getransformeerd van kantorencomplex naar 77 wooneenheden.

De ruwbouw van het gebouw is grotendeels intact gebleven, op het volledige dak na, deze is compleet vervangen om meer lucht te creëren waardoor ook de 2e verdieping optimaal ingedeeld kon worden. De binnen afwerking is opgebouwd met metalstud systeembouw. Aanvullend zijn diverse energiebesparende maatregelen genomen waardoor het gebouw uitkomt op energielabel B.

Het buitenterrein is volgens een ontwerp van landschapsarchitectenbureau Buro Lubbers ingericht en aangeplant waardoor de stedelijke omgeving een groener karakter heeft verkregen. Daarbij zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd en kunnen de fietsen gestald worden in een overdekte fietsenstalling.

KERNWAARDE PROJECT

Ontwikkeling: Kantoortransformatie
Locatie: Nabij de rondweg van Eindhoven
Bestemming oud: Kantoorgebouw
Bestemming nieuw: Wooncomplex
Omvang: 77 woonstudio’s van 20 tot 25m2 groot
Uitdagingen: geluidsproblematiek, steenrijke omgeving
Status: Eigen portefeuille, volledig verhuurd als zorgwoningen

AALSTERWEG EINDHOVEN

Het gebouw is in 1975 gerealiseerd in opdracht van Metaal Compagnie Brabant (MCB) om dienst te doen als hun hoofdkantoor. In 1987 verhuisde MCB naar Valkenswaard en werd het gebouw inclusief bijbehorende opstallen doorverkocht aan Galvano. Toen ook Galvano het pand verliet in 2006 kwam het leeg te staan. Door de moeizame weder verhuurbaarheid, verouderde staat en het structurele tekort aan betaalbare woonruimte heeft Next Development in 2016 het gebouw getransformeerd van kantorencomplex naar 77 wooneenheden.

De ruwbouw van het gebouw is grotendeels intact gebleven, op het volledige dak na, deze is compleet vervangen om meer lucht te creëren waardoor ook de 2e verdieping optimaal ingedeeld kon worden. De binnen afwerking is opgebouwd met metalstud systeembouw. Aanvullend zijn diverse energiebesparende maatregelen genomen waardoor het gebouw uitkomt op energielabel B.

Het buitenterrein is volgens een ontwerp van landschapsarchitectenbureau Buro Lubbers ingericht en aangeplant waardoor de stedelijke omgeving een groener karakter heeft verkregen. Daarbij zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd en kunnen de fietsen gestald worden in een overdekte fietsenstalling.

KERNWAARDE PROJECT

Ontwikkeling: Kantoortransformatie
Locatie: Nabij de rondweg van Eindhoven
Bestemming oud: Kantoorgebouw
Bestemming nieuw: Wooncomplex
Omvang: 77 woonstudio’s van 20 tot 25m2 groot
Uitdagingen: geluidsproblematiek, steenrijke omgeving
Status: Eigen portefeuille, volledig verhuurd als zorgwoningen

AALSTERWEG EINDHOVEN

Het gebouw is in 1975 gerealiseerd in opdracht van Metaal Compagnie Brabant (MCB) om dienst te doen als hun hoofdkantoor. In 1987 verhuisde MCB naar Valkenswaard en werd het gebouw inclusief bijbehorende opstallen doorverkocht aan Galvano. Toen ook Galvano het pand verliet in 2006 kwam het leeg te staan. Door de moeizame weder verhuurbaarheid, verouderde staat en het structurele tekort aan betaalbare woonruimte heeft Next Development in 2016 het gebouw getransformeerd van kantorencomplex naar 77 wooneenheden.

De ruwbouw van het gebouw is grotendeels intact gebleven, op het volledige dak na, deze is compleet vervangen om meer lucht te creëren waardoor ook de 2e verdieping optimaal ingedeeld kon worden. De binnen afwerking is opgebouwd met metalstud systeembouw. Aanvullend zijn diverse energiebesparende maatregelen genomen waardoor het gebouw uitkomt op energielabel B.

Het buitenterrein is volgens een ontwerp van landschapsarchitectenbureau Buro Lubbers ingericht en aangeplant waardoor de stedelijke omgeving een groener karakter heeft verkregen. Daarbij zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd en kunnen de fietsen gestald worden in een overdekte fietsenstalling.

KERNWAARDE PROJECT

Ontwikkeling: Kantoortransformatie
Locatie: Nabij de rondweg van Eindhoven
Bestemming oud: Kantoorgebouw
Bestemming nieuw: Wooncomplex
Omvang: 77 woonstudio’s van 20 tot 25m2 groot
Uitdagingen: geluidsproblematiek, steenrijke omgeving
Status: Eigen portefeuille, volledig verhuurd als zorgwoningen

INVEST IN OPPORUNITIES